[SDL] Failed to open vchiq device on RPi

Alex Barry alex.barry at gmail.com
Mon Sep 12 19:15:12 PDT 2016


Although I agree with you, Sam's buildbot script seems to indicate that
maybe you do need those extra configure options;
https://hg.libsdl.org/SDL/file/default/build-scripts/raspberrypi-buildbot.sh#l44

Sam, if you have a free minute this weekend, can you confirm or deny this?

On Mon, Sep 12, 2016 at 9:32 PM, Eric Wing <ewmailing at gmail.com> wrote:

> (Sorry, forgot to include list.)
>
> > in order to make it work. Why does SDL select the X11 driver as the
> > default driver when building for the Pi when it obviously doesn't
> > work? This should really be fixed and there should be a word about
> > it in the readme. Currently, there is none. There are several
> > pages about cross-compiling for the Pi but the essentials are missing
> > it seems :(
>
> I don't remember, but I do remember seeing multiple sources
> recommending to disable X11 when building SDL. This avoids most
> problems and doesn't require any changes to your project code like
> adding SDL_VideoInit("RPI");
>
> In general, the problem with building on Pi is that it looks just like
> any other Linux system from a build process perspective. Linux
> Standard Base is the easiest way to start making these queries, but
> Raspbian doesn't install LSB. Something still could be done, but most
> I'm sure nobody felt like doing it. And since the Pi foundation is
> trying to make it work like any regular Linux desktop, this mechanism
> will ultimately conflict with that.
>
>
> >> If you install and enable this driver, and configure SDL
> >> appropriately, maybe you can get this to work. I don't know what's
> >> actually involved to make this work. I would like to hear your results
> >> and the procedure for making this work.
> >
> > I better first get the RPI driver working correctly here before
> > tackling even more experimental stuff... what else can I try to
> > get input working?
> >
>
> So, that program I sent you at the beginning, does input work there?
> Can you take that libSDL that I shipped and use it with your program
> instead of the one I built? Does input work?
>
> If mine works, you still probably have a build configuration issue.
>
> -Eric
> _______________________________________________
> SDL mailing list
> SDL at lists.libsdl.org
> http://lists.libsdl.org/listinfo.cgi/sdl-libsdl.org
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.libsdl.org/pipermail/sdl-libsdl.org/attachments/20160912/100e0b69/attachment-0001.htm>


More information about the SDL mailing list