[SDL] SDL_mixer SDL_image and SDL_ttf problems

Norman Elliott nelliott at uklinux.net
Tue Jan 25 08:57:30 PST 2005


Hi, everybody. 

I use SDL SDL-1.2.7-3 for developing application.
In my application I try to reset the paramters of audio data, 
so I call the SDL functions sequently:
    SDL_Init (SDL_INIT_AUDIO);
    SDL_OpenAudio (myspec, NULL);
    ......
    SDL_PauseAudio (1);
    SDL_CloseAudio ();
    SDL_OpenAudio (newspec, NULL);
 It brings out the result as following:
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread -150652736 (LWP 5180)]
0x004851fc in Arts::StartupManager::startup () from /usr/lib/libmcop.so.1
(gdb) bt
#0  0x004851fc in Arts::StartupManager::startup () from /usr/lib/libmcop.so.1
#1  0x00463df4 in Arts::Dispatcher::Dispatcher () from /usr/lib/libmcop.so.1
#2  0x00260975 in arts_backend_init () from /usr/lib/libartscbackend.so.0
#3  0x00296546 in arts_init () from /usr/lib/libartsc.so.0
#4  0x0063ffba in SDL_MixAudio_MMX_S8 () from /usr/lib/libSDL-1.2.so.0
#5  0x0063b383 in SDL_AudioInit () from /usr/lib/libSDL-1.2.so.0
#6  0x0063a31b in SDL_InitSubSystem () from /usr/lib/libSDL-1.2.so.0
#7  0x0063b6ec in SDL_OpenAudio () from /usr/lib/libSDL-1.2.so.0
#8  0x0804922a in DrvSetParam (g=0x804b2e0, param=0xfef09370) at sdlsnd.cpp:130
#9  0x08049be1 in AudioSetParam (h=0x804b2a0, param=0xfef09370) at
alib/audio_lower.cpp:106
#10 0x08048e41 in main (argc=1, argv=0xfef09464) at naudiolib.cpp:160

In the other case I called SDL_Quit () before reset. and the 
functions calling is as following:
    SDL_Init (SDL_INIT_AUDIO);
    SDL_OpenAudio (myspec, NULL);
    ......
    SDL_PauseAudio (1);
    SDL_CloseAudio ();
    SDL_Quit ();
    SDL_Init (SDL_INIT_AUDIO);
    SDL_OpenAudio (newspec, NULL);
it brought out the result as:
Program received signal SIGSEGV, Segmentation fault.
[Switching to Thread -150611776 (LWP 5166)]
0x004911fc in Arts::StartupManager::startup () from /usr/lib/libmcop.so.1
(gdb) bt
#0  0x004911fc in Arts::StartupManager::startup () from /usr/lib/libmcop.so.1
#1  0x0046fdf4 in Arts::Dispatcher::Dispatcher () from /usr/lib/libmcop.so.1
#2  0x00119975 in arts_backend_init () from /usr/lib/libartscbackend.so.0
#3  0x0027b546 in arts_init () from /usr/lib/libartsc.so.0
#4  0x0063ffba in SDL_MixAudio_MMX_S8 () from /usr/lib/libSDL-1.2.so.0
#5  0x0063b383 in SDL_AudioInit () from /usr/lib/libSDL-1.2.so.0
#6  0x0063a31b in SDL_InitSubSystem () from /usr/lib/libSDL-1.2.so.0
#7  0x0063a397 in SDL_Init () from /usr/lib/libSDL-1.2.so.0

I wonder if this is a bug in SDL and how to fix it?

Thank you for your reading my letter!

best regards.

Linxs




More information about the SDL mailing list