[SDL] Re: SDL Install/Build problem with MingW & MSys

Calvin Spealman calvin at ironfroggy.com
Thu Jan 30 05:49:01 PST 2003


I think you would have better luck with cygwin, which uses MingW, but 
also includes a more complete UNIX set of tools which help a lot.

TomR wrote:
> Hi all!
> Big-time newb here, so please bear with me.
> 
> I'm having no luck getting SDL to install/build on my system.
> Info:
> WindowsXP Home
> MingW32  2.0.0.3 (from Latest Releases at
> http://www.mingw.org/download.shtml )
> MSys  1.0.8 (from Latest Releases at http://www.mingw.org/download.shtml )
> SDL  1.2.5a (Win32 Development Library SDL-devel-1.2.5a-mingw32.tar.gz from
> http://www.libsdl.org/download-1.2.php )
> 
> 
> What I did:
> I installed MingW32 to c:\mingw
> I installed MSys to c:\msys
> --Msys install routine apparently found MingW, as my /etc/fstab already has
> "c:/mingw mingw" set up.
> I unzipped the SDL archive to /home/[username]/SDL
> After getting an error, I found http://www.libsdl.org/extras/win32/gcc.html
> I used the "Native win32 for MingW build environment, BUT...
> --Since I already had MingW installed and mounted and in my Win32 PATH, Step
> 3 seemed unnecessary
> --Step 4 - There is _no_ /mingw/bin/make.exe - just the mingw32-make.exe -
> so I can't do this step
> --Step 5 - Having already unzipped SDL-devel-1.2.5a-mingw32.tar.gz to
> /home/[username]/SDL, I tried running
> ---- "./configure && make && make install" as directed with the following
> output and error (dashes added)
> --------$ ./configure && make && make install
> --------loading site script /etc/config.site
> --------loading cache ./config.cache
> --------checking host system type... i686-pc-mingw32
> --------checking target system type... i686-pc-mingw32
> --------checking for a BSD compatible install... /bin/install -c
> --------checking whether build environment is sane... yes
> --------checking whether make sets ${MAKE}... yes
> --------checking for working aclocal... missing
> --------checking for working autoconf... missing
> --------checking for working automake... missing
> --------checking for working autoheader... missing
> --------checking for working makeinfo... found
> --------checking for gcc... gcc
> --------checking whether the C compiler (gcc  ) works... yes
> --------checking whether the C compiler (gcc  ) is a cross-compiler... no
> --------checking whether we are using GNU C... yes
> --------checking whether gcc accepts -g... yes
> --------checking for working const... yes
> --------checking for sdl-config... no
> --------checking for SDL - version >= 1.2.3... no
> --------*** The sdl-config script installed by SDL could not be found
> --------*** If SDL was installed in PREFIX, make sure PREFIX/bin is in
> --------*** your path, or set the SDL_CONFIG environment variable to the
> --------*** full path to sdl-config.
> --------configure: error: *** SDL version 1.2.3 not found!
> 
> 
> Now, I'm sure I've just made a really silly newb mistake...
> ... if I could just get someone to point out what that is, I'd be eternally
> greatful.
> Hopefully I've included enough details, but if not, I'll be happy to include
> any other details you might need.
> 
> Thanks in advance!
> TomR






More information about the SDL mailing list